Source: DW
Nov 30, 2022
وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت که جهان "به درستی به آنچه در خیابانهای ایران در حال وقوع است، متمرکز شده است". نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز گفته در صورت شکست مذاکرات هستهای گزینه نظامی همچنان روی میز است.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتوگو با نشریه فارین پالسی (Foreign Policy) گفته است، در صورت شکست روشهای دیپلماسی یا تحریمها، گزینه نظامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای همچنان روی میز است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این مصاحبه گفته است: «اگر گزینههای دیپلماسی یا تحریمها، هیچکدام کارساز نباشد، رئیسجمهوری ایالات متحده به عنوان آخرین گزینه، با حمله نظامی موافقت خواهد کرد تا از این طریق بتوان ایران را از دستیابی به سلاح هستهای باز داشت.»
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این گفتوگو همچنین از این گفته است که "جمهوری اسلامی تا ساخت بمب هستهای فقط چند هفته فاصله دارد."رابرت مالی به تازگی درباره تشکیل یک کمیته حقیقتیاب با هدف انجام تحقیقات درباره کشتار و سرکوب معترضان در ایران نیز گفته بود: «این تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل هیچ تردیدی درباره قاطعیت جامعه جهانی برای رسیدگی به نقض جدی حقوق بشر و جلوگیری از مصونیت عوامل آن، باقی نمیگذارد.»
بلینکن: جهان به درستی روی ایران متمرکز شده است
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با کریستین امانپور در شبکه سیانان گفته است: «یکی از اشتباهات بزرگی که جمهوری اسلامی مرتکب میشود این است که سعی میکند، انگشت اتهام خود را به سوی ایالات متحده یا اروپاییها نشانه بگیرد و مدعی است، ما به نوعی مسئول تحریک یا شعلهور کردن آتش اعتراضات هستیم. این موضوع تنها نشان دهنده این است که حکومت جمهوری اسلامی عمیقا و اساسا درکی از خواست مردم خود ندارد.»
وزیر امور خارجه آمریکا در این مصاحبه گفته است، جهان "به درستی به آنچه در خیابانهای ایران در حال وقوع است، متمرکز شده است."
بلینکن در این مصاحبه همچنین اظهار داشت، آنچه در ایران رخ میدهد در درجه اول به ایرانیان، آینده و کشورشان مربوط است.
سعید عزتاللهی برای مهران سماک نوشت
سعید عزت اللهی، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در واکنش به کشته شدن مهران سماک، هم تیمی دوران کودکیاش، عکس و متنی را در استوری اینستاگرام خود منتشر کرده است.
این بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در متنی پر گلایه و اندوهناک، مهران سماک را خطاب قرار داده و نوشته است: «حرف زیاده اما مطمئن باش یک روز نقاب خیلیها که افتاد و واقعیتشون معلوم شد، اون روز بدجور جواب دل خانواده و داغ مادرت رو مخصوصا میدن. این حق جوونامون نیست. این حق ایران من نیست ...»
در جریان حضور مردمی در شهرهای مختلف ایران پس از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی، جوان ۲۷ سالهای به نام مهران سماک در شامگاه ۸ آذر به دلیل بوق زدن هدف شلیک ماموران حکومتی قرار گرفت و امروز چهارشنبه نهم آذر به خاک سپرده شد.
کشته شدن این جوان ۲۷ ساله بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت. مهران سماک، دوست و هم تیمی دوران کودکی سعید عزت اللهی، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران بود.
تحصن دانشجویان در حمایت از حمید پورآذری و سهیلا گلستانی
جمعی از دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران روز چهارشنبه ۹ آذر در حمایت از اساتید تئاتر، حمید پورآذری و سهیلا گلستانی در دپارتمان نمایش و موسیقی این دانشکده تحصن کردند.
سهیلا گلستانی به تازگی همراه با حمید پورآذری ویدئویی منتشر کرده بودند که در آن، گلستانی همراه با شماری از دیگر هنرمندان و فعالان زن در عرصه تئاتر، بدون حجاب اجباری دیده میشوند.
این دو فعال سینمایی پس از انتشار این ویدیو از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
قوه قضاییه مدعی شد، وضعیت جسمی آرش صادقی "مطلوب" است
با تشدید نگرانیها از وضعیت جسمی آرش صادقی، زندانی سیاسی که به سرطان مبتلاست، مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۹ آذر مدعی شد: «آرش صادقی، از سوی پزشک زندان در روزهای گذشته معاینه شده و وضعیت جسمی او مطلوب است.»
مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی همچنین ادعا کرده است، آرش صادقی در حال حاضر "علائم خاصی از بیماری" ندارد.
خانواده آرش صادقی در روزهای گذشته درباره وضعیت جسمی او ابراز نگرانی کرده بودند.
بنا بر اظهارات پدر آرش صادقی، فرزندش به نوعی سرطان استخوان مبتلاست و باید هر ماه آزمایش خون مخصوص و اسکن بافت استخوان انجام دهد.
فعالان و سازمانهای حقوقبشری مختلف در هفتههای اخیر نسبت به وضعیت آرش صادقی و دسترسی نداشتن او به داروهای حیاتی هشدار داده بودند.
"زنجیره انسانی" مقابل مقر سازمان یونیسف در شهر کلن
جمعی از ایرانیان شهر کلن آلمان روز چهارشنبه ۳۰ نوامبر (۹ آذر) با تشکیل "زنجیره انسانی" مقابل مقر سازمان یونیسف در این شهر به کشتار کودکان در ایران و عدم واکنش یونیسف اعتراض کردند.
کریستین بیرکه یکی از افرادی که این تظاهرات را سازماندهی کرده است، پیش از این درباره این زنجیره انسانی گفته بود: «یونیسف با توجه به اعتراضهایی که دو ماه و نیم ادامه دارد، برای مدت طولانی غیرفعال بوده است و در این مدت فقط دو پیام توییتری فرستاده. برای یک نهاد بینالمللی بزرگ که متعهد به حمایت از کودکان در سرتاسر جهان است، این بسیار کم است.»
پس از اعتراضات فراوان به یونیسف، این نهاد بالاخره شامگاه یکشنبه ۶ آذر (۲۷ نوامبر) در بیانیهای کشتار کودکان در ایران را محکوم کرد.
یونیسف در این بیانیه اعلام کرده است که جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اعضای کنوانسیون حقوق کودک موظف به رعایت و اجرای حقوق کودکان برای زندگی، حریم خصوصی، آزادی اندیشه و تجمع مسالمتآمیز است.