top of page

Source: DW

Dec 15, 2022

در آستانه نشست سران اتحادیه اروپا، اولاف شولتس با غیر قابل قبول بودن رفتار جمهوری اسلامی از اروپا خواست موضعی روشن اتخاذ کند.وزیر کشور ایران می‌گوید" فضای مجازی بطور کامل فیلتر می‌شود". محمد علی کامفیروزی بازداشت شد.


در آستانه نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، که آخرین نشست آن‌ها در سال جاری میلادی خواهد بود، اولاف شولتس، صدر‌اعظم آلمان، از رفتار حکومت جمهوری اسلامی ایران در مقابل معترضین بشدت انتقاد کرد.


او گفت: « چه کسی بر روی مردم خود شلیک می‌کند؟ حکومت ایران این کار را انجام می‌دهد و به همین خاطر ما باید موضعی روشن در این باره داشته باشیم. آنچه که حکومت ایران انجام می‌دهد، غیر قابل قبول است.»


به گزارش سازمان‌های حقوق بشری، از آغاز اعتراضات مردم در ایران بیش از ۱۸ هزار نفر بازداشت شده‌اند و حداقل ۴۷۵ نفر نیز کشته‌شده‌اند. بر اساس گزارش‌ها، پس از اجرای احکام اعدام دو نفر از معترضین حداقل ۲۶ نفر دیگر نیز در معرض اجرای حکم اعدام قرار دارند.


بازداشت محمد‌علی کامفیروزی، وکیل دادگستری

بنا بر گزارش منابع خبری متعدد، محمد علی کامفیروزی، وکیل دادگستری که وکالت پرونده‌های برخی از دانشجویان نظیر ملیکا قراگوزلو و روزنامه‌نگاران از جمله نیلوفر حامدی، خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق را برعهده داشت به تازگی بازداشت شده است.


محمدعلی باقرپور آذریان، وکیل دادگستری به "انصاف نیوز" گفته است: «متاسفانه ایشان (کامفیروزی) را چهارشنبه صبح بازداشت کرده و بعدازظهر امروز پنجشنبه (۲۴ آذر/ ۱۵ دسامبر) هم به همراه مامورین و با چشم‌بند برای تفتیش به منزلش مراجعه شده است.»


به گفته این وکیل دادگستری "صادر کننده دستور بازداشت، شعبه ۲ دادسرای اوین (شهید مقدی) قاضی حاجی مرادی است."


کامفیروزی سابقه وکالت برخی از معترضین بازداشتی، دانشجویان و روزنامه نگاران از جمله نیلوفر حامدی خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق و الهه محمدی خبرنگار روزنامه هم‌میهن را بر عهده داشته است.


باقرپور به کانال تلگرامی امتداد نیز گفته است که "نکته مهم اینکه، اصلا اخطاریه یا احضاریه‌ای جهت حضور موکلم در دادسرا نیامده و محمد علی کامفیروزی بدون طی تشریفات قانونی بازداشت شده است."


او افزوده است که امروز کامفیروزی را با چشم‌بند و دستبند به همراه مامورین برای تفتیش منزلش منتقل کردند.


به گفته باقرپور از دیروز بعد از ظهر به محض اینکه از دسترس نبودن کامفیروزی محرز شد، جستجو برای یافتن وی آغاز شد و معلوم شد که او را بازداشت کرده‌اند.


وزیر کشور جمهوری اسلامی: فضای مجازی بطور کامل فیلتر می‌شود

احمدی وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی روز پنجشبه ۲۴ آذر در جمع طلاب و روحانیون حوزه علیمه خراسان جنوبی در واکنش به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل گفت: «زنان در کشور ما امنیت دارند یا کشورهای شما که ما را از کمیته زنان خارج می‌کنید!


هنوز برده‌داری در برخی قوانین ایالات آنها پابرجا است‌. در کشورهای اروپایی و آمریکا بسیار کودک و زن کشته می‌شود کسی حرفی نمی‌زند اما وقتی قوه قضائیه دو سه نفر که با دلایل قانونی اعدام کرده‌، غوغا می‌کنند.» وحیدی نگفت که در قوانین کدام کشور غربی مصداق این حرف‌های اوست.


سردار احمد وحیدی همچنین افزود: « فضای مجازی به طور کامل فیلتر می‌شود هرچند دشمنان در دستور کار خود ساخت فیلترشکن‌ها را دارند.»


بر اساس گزارشی که وبسایت تحلیل داده لایف‌وب منتشر کرده، از میان ۱۰۰ اپلیکیشن محبوب ایرانی، ۷۱ درصد مربوط به فیلترشکن‌ها است.


حدود ۳ ماه از اعمال محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ بعضی از اپلیکیشن‌ها مانند اینستاگرام و واتساپ می‌گذرد. پس از این اتفاق استفاده از فیلترشکن‌ در میان کاربران به طرز چشمگیری افزایش یافت و گزارش‌ها از رشد ۳ هزار درصدی استفاده از فیلترشکن در ایران حکایت دارند.


عفو بین‌الملل: حداقل ۲۶ نفر از معترضین با خطر اعدام روبرو هستند

نسیم پاپانیانی، از فعالین ارشد سازمان عفو بین‌الملل روز پنجشنبه ۱۵ دسامبر به سرویس بین‌المللی دویچه وله گفت که در رابطه با اعتراضات مردمی در ایران حداقل ۲۶ نفر با خطر اعدام روبرو هستند.


به گفته او معترضین بازداشتی در "دادگاه‌های ناعادلانه"، "بدون وکیل مدافع انتخابی" و "در پشت درهای بسته و به دور از انظار عمومی" محاکمه و به اعدام محکوم شده‌اند.


پاپانیانی همچنین افزود از "اعترافات اجباری و تحت شکنجه" بسیاری از بازداشت شدگان در دادگاه‌ها استفاده شده است.

bottom of page