Source: DW
Dec 23, 2022
وزارت خارجه لوکزامبورگ اعلام کرد یک شهروند ایرانیتبار این کشور در ایران بازداشت و به اعدام محکوم شده است. سخنگوی وزارت علوم میگوید ممنوعالورودی دانشجویان میتواند دانشگاهها را آرام کند.
ژان آسلبورن، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ شامگاه پنجشنبه ۱ دی (۲۲ دسامبر) اعلام کرد که در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود درباره پرونده اعدام شهروند لوکزامبورگی گفتوگو کرده است. آسِلبورن خواستار توقف حکم اعدام شده است.
از ۲۶ شهریور که در ایران اعتراضات گسترده آغاز شده تا کنون دستکم بیش از ۵۰۰ نفر کشته و ۱۸ هزار معترض بازداشت شدند.
حکومت جمهوری اسلامی خیزش مردمی را به شدت سرکوب میکند. بسیاری از جوانان معترض تا کنون به مجازات اعدام محکوم شدند. دو نفر نیز اخیرا به خاطر شرکت در اعتراضات اعدام شدند.
وزارت امور خارجه لوکزامبورگ از ارائه اطلاعات بیشتر درباره هویت فرد دستگیر شده به دلیل حفظ حریم شخصی او و خانوادهاش خودداری کرده است.
مقامات ایرانی نیز درباره بازداشت شهروند لوکزامبورگ تا کنون توضیحی ندادهاند.
جمهوری اسلامی برای فشار آوردن به کشورهای اروپایی شهروندان این کشورها را بازداشت میکند. با این حال وزارت امور خارجه لوکزامبورگ از تلاشهای اتحادیه اروپا در حمایت از معترضان در ایران پشتیبانی کرده است.
لوکزامبورگ گفته است با مجازات اعدام مخالف است و آن را مجازاتی ظالمانه و غیرانسانی میداند.
"دانشگاهها را با ممنوعالوروی دانشجویان میتوان آرام کرد"
علی شمسیپور، سخنگوی وزارت علوم روز جمعه، دوم دی، اعتراضات اخیر در دانشگاهها را "بیسابقه" خواند.
سخنگوی وزارت علوم با بیان اینکه ممنوعالورودی دانشجویان به نحوی میتواند یک عامل بازدارنده برای دانشجویان باشد، گفت: «به هر حال دانشگاهها را باید از این طریق آرام کنیم.»
در واکنش به نامه انتقادی اخیر استادان و اعترضات گسترده دانشجویان از آییننامه انضباطی جدید در دانشگاهها، سخنگوی وزارت علوم از آن دفاع کرد و آییننامه پیشین را "نامتناسب" با اعتراضات دانشجویی اخیر عنوان کرد.
او تاکید کرد: «مدیریت دانشگاهها و کمیتههای انضباطی بر مبنای تغییر رویکرد اغتشاشات اخیر باید ابزار در دست داشته باشند و تغییرات آییننامه انضباطی جدید، متناسبسازی این ابزار است که به صورت حداقلی اتفاق افتاده است.»
۹۰ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز شنبه ۲۶ آذر در نامهای به حسین قناعتی، رئیس این دانشگاه خواستار بازگشت به شیوهنامه قبلی انضباطی برای دانشجویان شده بودند.
در این نامه "بازنگری تنگنظرانه شیوهنامه اجرایی آییننامه انضباطی" به عنوان "ابزاری برای خاموش ساختن صدای اعتراضات دانشجویان" توصیف شده است.
گفتگوی تلفنی مسیح علینژاد با دفتر مکرون
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال مدنی خبر داده است که در گفتگوی تلفنی که با دفتر رئیس جمهور فرانسه داشته به او گفتند در نشست جهانی در مورد عراق، امانوئل مکرون هیچ دیدار رسمی با وزیر خارجه جمهوری اسلامی نداشته است.
روز گذشته انتشار تصویر مکرون با امیر عبداللهیان این تصور را ایجاد کرده بود که رئیس جمهور فرانسه رویکرد "بسیار دوستانهای" با وزیر خارجه ایران داشته است و برخی از سیاستمداران اروپایی از جمله نوربرت روتگن از "مماشات فرانسه واتحادیه اروپا" با جمهوری اسلامی انتقاد کرده بودند.
در همین خصوص، نوربرت روتگن نماینده پارلمان آلمان از حزب دموکراتمسیحی در تویییتر نوشت: «این عکس به وضوح نشان میدهد، چرا تحریمهای سختی علیه ایران اعمال نمیشود. برای اتحادیه اروپا پایبندی به برجام مهمتر از مبارزه ایرانیها برای آزادی است. بربوک به ایرانیان قول همبستگی داد و من انتظار اعتراض صریح او نسبت به این سیاست را دارم.»
یلدا معیری: جسمم از زندان قرچک ورامین آزاد شد
یلدا معیری، عکاس مطبوعاتی در اینستاگرام نوشت: «جسمم از زندان قرچک ورامین آزاد شد، روحم را اما لحظه آخر در آغوش روژین و شهرزاد و مهتاب و مهناز و نگار و آیدا و عسل و نازیلا و مژگان و دیگران جا گذاشتم.»
یلدا معیری در اولین روزهای اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی بازداشت شده بود و اخیرا غلامرضا معیری، پدر یلدا معیری در توییتر از آزادی دخترش خبر داده بود.