top of page

Source: Iranintl

Dec 25, 2022

رسانه‌های حکومتی در ایران از تشکیل آنچه «شبکه یکپارچه موشکی جبهه مقاومت» با محوریت جمهوری اسلامی خوانده‌اند خبر دادند. این درحالی است که رسانه‌های اسرائیلی با بازتاب این گزارش‌ها، تاکید کرده‌اند که آنها نمایی کلی از تهدیدهای موشکی ایران را ارائه می‌دهد.


روزنامه تندرو انگلیسی‌زبان «تهران‌تایمز» چاپ تهران و خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، روز یکشنبه چهارم دی، گزارش‌هایی را درباره این که چگونه جمهوری اسلامی موشک‌های خود را توسعه داده و آنها را بین گروه‌های شبه‌نظامی متحد خود در سراسر خاورمیانه توزیع کرده، منتشر کردند.


منظور این رسانه‌ها از «جبهه مقاومت» شبکه‌ای از گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی در سراسر خاورمیانه است که از جمله شامل حزب‌الله لبنان، گروه‌های مسلح فلسطینی و شبه‌نظامیان حوثی یمن می‌شود.


این رسانه‌ها با ستایش از حسن تهرانی مقدم، فرمانده ارشد سپاه پاسداران که در یک انفجار مهیب در تاسیسات موشکی در نزدیکی تهران کشته شد، بار دیگر تاکید کرده‌اند که او یک چهره کلیدی در توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی بوده است.


تهران‌تایمز نوشته که تهرانی مقدم در دهه هشتاد میلادی در سفری به لبنان، یگان‌های موشکی حزب‌الله را تاسیس کرد.جروزالم پست چاپ اسرائیل با بازتاب این گزارش تهران‌تایمز، به نقل از کارشناسان نوشت که تهرانی مقدم استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی را بر اساس توان موشکی و بازدارندگی موشکی قرار داد.


تسنیم نیز این ادعا را مطرح کرد که یازده سال پس از مرگ تهرانی‌مقدم «امروز جمهوری اسلامی با در اختیار داشتن طیف متنوعی از موشک‌های بالستیک نقطه‌زن به قدرت اول موشکی منطقه و یکی از برترین قدرت‌های موشکی جهان بدل شده» است.


این خبرگزاری وابسته به سپاه اضافه کرد که جمهوری اسلامی «علاوه بر تأمین نیازمندی‌های خود، توانسته است گام‌های مهمی در تأمین نیازمندی موشکی جبهه مقاومت نیز بردارد.»


در گزارش این خبرگزاری آمده: در جریان نبردهای گروه‌های مسلح فلسطینی با اسرائیل و استفاده از راکت‌های فجر۵، گمانه‌زنی‌ها درباره کمک موشکی جمهوری اسلامی به این گروه‌ها «تقویت شد تا اینکه در سال ۱۳۹۳ شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان به‌صراحت اعلام کرد که همه موشک‌هایی که در اختیار حزب‌الله لبنان قرار دارند ایرانی هستند.»


تسنیم نوشت که حزب‌الله «از سال ۲۰۰۶ گروه موشک‌های فاتح ۱۱۰ را در اختیار دارد.»خبرگزاری وابسته به سپاه اضافه کرد اخیرا نیز حزب‌الله لبنان در جریان مناقشه مرزی لبنان با اسرائیل بر سر میدان گازی کاریش «تصویری از پرتابگر یک موشک کروز منتشر کرد که بسیار شبیه به پرتابگر موشک کروز ضدکشتی ابومهدی ایرانی با برد هزار کیلومتر است».


تسنیم درباره ارسال تجهیزات موشکی به یمن نیز نوشت: «هنوز هیچ منبع رسمی در ایران، ارسال موشک به یمن و جبهه مقاومت را رسما تایید نکرده است،‌ اما به نظر می‌رسد حالا گروه‌های مقاومت به فناوری‌های بکارگیری و بعضا ساخت انواع موشک و راکت دست یافته‌اند.»


اما جروزالم پست درباره این گزارش‌ها نوشت که آنها نشان می‌دهد جمهوری اسلامی به طور فزاینده به هدف قرار دادن کشتی‌ها در آب‌های بین‌المللی فکر می‌کند.


جمهوری اسلامی پیشتر در تابستان سال گذشته و همچنین نوامبر سال جاری، از پهپادها برای هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری استفاده کرده است.


جروزالم پست تاکید کرد که پیام کلی این گزارش رسانه‌های حکومتی درباره آینده است؛ این که جمهوری اسلامی موشک‌ها و فناوری‌های موشکی بیشتری را به یمن و لبنان منتقل خواهد کرد و «آمریکا، اسرائیل و خلیج فارس را از مناطقی در منطقه، ماننده عراق یا سوریه تهدید می‌کند.»


خود تسنیم نیز در پایان مطلب خود تهدید کرده که «منطقه غرب آسیا زیر پوشش چتر شبکه یکپارچه موشکی و پهپادی ایران و همپیمانانش قرار می‌گیرد و چالشی جدید برای آمریکا و حامیان منطقه‌ای اش به وجود خواهد آمد.»

bottom of page